معمولا اندازه های دانه در کود اوره گرانول حدودا دو تا چهار میلیمتر و در کود اوره پریل 1 الی 2.4 میلیمتر است که به نوعی کود گرانول در مقایسه با کود اوره پریل شامل دانه هایی با اندازه بزرگتر و سخت تر است. دانه های کود اوره پریل باریک تر بوده و در صنعت کشاورزی از هر دو مدل این کود ها استفاده می شود. به طور کلی بیشترین تفاوت کود اوره پریل و گرانول در ابعاد و اندازه آن است.
کود اوره پریل چیست؟
کود اوره پریل یک نوع کود است که در فرآیند تولید و استخراج اوره از گاز طبیعی و از روش ترکیب اوره با سولفات آمونیوم و سولفات پتاسیم ایجاد می شود. در این نوع کود غلظت اوره و نیتروژن بالاست به نوعی که به عنوان یک منبع تغذیه برای گیاهان به کاربرده می شود.
کود اوره پریل دارای قابلیت حمل و نقل آسان را داشته و در کشاورزی و باغبانی برای افزایش رشد و تقویت گیاهان قابل استفاده است. کود اوره پریل برای بهبود کیفیت، عملکرد خاک و بهتر تولید شدن محصولات کشاورزی استفاده می شود.
کود اوره گرانول چیست؟
کود اوره گرانول یکی از انواع کود های شیمیایی است که به عنوان منبع اوره به کاربرده می شود. اوره یک ترکیب شیمیایی است که شامل نیتروژن و به عنوان یک ماده مغذی برای گیاهان به شمار می رود.
این کود به شکل گرانول های کوچک در دسترس بوده و می توان آن را به بهترین شکل ممکن در خاک توزیع کرد. بهره گیری از کود اوره گرانول سبب افزایش رشد و گسترش گیاهان شده و سبب بهبود روند فرآورده های کشاورزی می شود.
تفاوت های کود اوره و پریل
برای نگهداری کود اوره باید به این نکته توجه داشته باشید که نگهداری کود اوره در محل های مرطوب سبب کلوخه شدن آن می شود. کود اوره پریل و گرانول دو نوع از کود نیتروژنه هستند که برای افزایش روند بهبود کیفیت محصولات کشاورزی به کاربرده می شوند. این دو نوع کود تفاوت هایی از نظر شکل و ظاهری، فرآیند تولید، خواص و کاربرد دارند که در ادامه به بررسی بیشتر آن می پردازیم.
-
شکل و فرم ظاهری
تفاوت اصلی این دو مدل کود در فرم و شکل آن می باشد. کود اوره پریل، یک مدل کود نیتروژنه بوده که به طور پودری تولید می شود. در حقیقت کود اوره پریل به شکل دانه های کوچک بوده و به بهترین نحو ممکن در آب حل می شود. اما کود اوره گرانول به شکل دانه های بزرگتر تولید شده و برای خاک با بافت سنگین و شنی به کاربرده می شود.
-
فرآیند تولید
کود اوره پریل از روش فرآیند اوره از گاز طبیعی حاصل می شود. در این روش گاز طبیعی با بخار آب و هوا واکنش داده شده و اوره پدید می آید. اوره به شکل ذرات پودری است اما کود گرانول یک نوع کود نیتروژنه بوده که به شکل دانه های بزرگ تولید می شود.
این کود از روش فرآیند اوره اصلاح شده حاصل می شود. در این روند به کاربردن مواد اصلاح کننده مثل سولفات آمونیوم یا سولفات پتاسیم اصلاح می شود و به شکل دانه های بزرگ و گرانولی روانه بازار می شود.
-
خواص
کود اوره پریل به نسبت مزایایی مانند حل شدن آسان در آب، قابلیت انباشت در خاک و جذب سریع توسط گیاهان را دارا می باشد. اما کود گرانول شامل مزیت هایی مثل آزاد شدن آهسته نیتروژن در خاک، کاهش آلودگی محیط زیست و کاهش احتمال آب بندی خاک را دارد.
-
کاربرد
این دو نوع کود از لحاظ کاربرد نیز با هم تفاوت دارند که در ادامه شرح می دهیم. هر دو نوع کود دارای کاربرد های خاص هستند و با توجه به نیاز های کشاورزی و شرایط محیط زیست می توان از آن استفاده کرد.
کود اوره پریل به عنوان یک نیتروژن ساده و تاثیر گذار در باغ و گلخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد. کود اوره گرانول به علت شکل ظاهری در مقابل رطوبت و بارندگی مقاومت بیشتری داشته و به طور کل برای شرایط آب و هوایی سخت تر مناسب تر است.
کاربرد کود اوره
- کود اوره کاربرد ها بسیاری در صنعت کشاورزی را دارا می باشد.
- کشاورزان و اشخاص برای خرید این محصول به شرکت های نمایندگی، وارد کننده یا فروشگاه های آنلاین و حضوری مراجعه می نمایند.
- پتروشیمی های گوناگون در سطح ایران و منطقه کود اوره پریل و گرانول را تولید کرده اند.
- کود شیمیایی اوره به عنوان یکی از پر استفاده ترین و البته ارزانترین کود های تامین کننده ازت در سراسر جهان مورد استفاده است. اوره در دو بخش کشاورزی و صنعتی قابل استفاده است.
- بیش از نود درصد تولید اوره به صنعت کشاورزی و حدود ده درصد به بخش صنعت اختصاص می یابد.
قیمت کود اوره پریل و گرانول 46 درصد
سوالات متداول
کود گرانول و پریل از لحاظ ظاهری چه تفاوتی با هم دارند؟
کود گرانول در ابعاد بزرگتربه نسبت پریل می باشد.
در کدام کود اوره غلظت نیتروژن بالاتر است؟
در کود اوره پریل غلظت نیتروژن بیشتر است