کود اوره دارای 46 درصد نیتروژن Urea fertilizer has 46% nitrogen است به همین دلیل به آن کود نیتروژنه می گویند. این کود برای افزایش رشد گیاهان استفاده شده و جزء مهمترین عنصر برای رشد گیاهان به شمار می رود، اما سوال این است که اوره چند روز در زمین باقی می ماند؟

در شرایط استاندارد، اوره معمولاً در طی چند روز تا یک هفته در خاک بماند قبل از آنکه به طور کامل تجزیه شود. این فرآیند توسط باکتری‌های خاک انجام می‌شود که اوره را به نیترات تبدیل می‌کنند، فرمی از نیتروژن که گیاهان می‌توانند به راحتی جذب کنند.

به طور کلی، استفاده از کود اوره باید با دقت انجام شود تا از از دست دادن نیتروژن به دلیل تجزیه سریع یا کمبود آن به دلیل تجزیه کند جلوگیری شود. برای این کار، می‌توانید از روش‌های مدیریت کود استفاده کنید، مانند اضافه کردن کود به خاک در زمان‌هایی که خاک مرطوب است و یا تقسیم کردن مقادیر کود به دوزهای کوچکتر و مرتب.

عوامل مختلفی در ماندگاری کود اوره در زمین تاثیر گذار است که هر یک به شرح زیر است:

خاصیت خاک: ویژگی های خاک می تواند تاثیر زیادی در ماندگاری خاک داشته باشد؛ به عنوان نمونه خاک با بافت باز و خاک هایی که رطوبت مناسبی دارند، می توانند به نحو بهتری جذب گیاه شوند و از آن استفاده کنند و در مقابل زمانی که خاک خاصیت رطوبت نداشته باشد، کود اوره بیشتر در خاک می ماند.

ph  خاک: خاک با ph قلیایی می تواند سبب تبدیل اوره به گاز آمونیاک شوند و از این طریق سبب از بین رفتن اوره شوند. به طور کل خاک هایی با ph مناسب برای ماندگاری کود اوره پیشنهاد می شوند.

شرایط آب و هوایی: شرایط آب و هوایی همینطور می تواند در ماندگاری کود اوره در زمین تاثیر گذار باشند. در مناطقی که بارندگی زیاد است با جاری شدن آب، ممکن است بخشی از نیتروژن آن قبل از اینکه گیاهان بتوانند آن را جذب کنند، از بین برود.

همینطور در منطقه هایی با دمای بالا، اوره احتمال دارد با سرعت بالاتری از بین برود. در شرایط خشک و گرم، تجزیه اوره می‌تواند به تاخیر افتد و این کود بیشتر از یک هفته در خاک بماند.

روش اعمال کود: روش اعمال کود نیز می تواند در ماندگاری کود اوره موثر باشد. در روش عمودی اوره با استفاده از ابزار هایی مثل تیغه یا یک ابزار حفر خاک را باز کرده و کود اوره به طور عمودی درون شیار قرار داده و بعد خاک را به طور محکم روی کود کود فشار داده تا کود به بهترین نحو ممکن جذب ریشه شود و از از بین رفتن آن جلوگیری نماید.

 

به یاد داشته باشید که هر گیاه و هر خاک نیازهای خاص خود را دارد و برای به دست آوردن بهترین نتایج، باید این عوامل را در نظر بگیرید. در نهایت، اگرچه کود اوره می‌تواند برای چند روز تا یک هفته در خاک بماند، ولی تصمیم در مورد چگونگی و زمان استفاده از آن بر اساس نیازهای خاص گیاهان و شرایط خاک و آب و هوا باید گرفته شود.

روش جلوگیری از از بین رفتن نیتروژن کود اوره در خاک

برای جلوگیری از از بین رفتن نیتروژن کود اوره در خاک می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

آبیاری منظم: نیتروژن کود اوره حل شدنی است و در شرایطی که خاک خشک باشد، ممکن است با آبیاری نامناسب به سمت پایین حرکت کند تا نیتروژن در خاک حفظ شود.

استفاده از مواد آلی: اضافه کردن مواد آلی به خاک می تواند به جذب و نگهداری نیتروژن کمک بسیاری کند. مواد آلی مثل کود های ازتی طبیعی، کمپوست و دیگر مواد آلی قابل تجزیه و تحلیل می توانند نیتروژن را در خاک نگه دارد و از از بین رفتن آن جلوگیری کند.

استفاده از پوشش گیاهی: رشد گیاهان در خاک می تواند به جذب نیتروژن کمک کند و از از بین رفتن آن جلوگیری نماید. با کشت گیاهان پوششی مثل گندم، جو، یونجه و غیره، نیتروژن در خاک حفظ می شود و به گیاهان برای رشد و تغذیه مناسب کمک می کند.

استفاده از روش های مدیریت آب: بهره گیری از روش های مدیریت آب می تواند از آبیاری بیش از حد جلوگیری کرده و به شستشوی نیتروژن خاک کمک کند. بهره گیری از سیستم آبیاری قطره ای و کنترل دقیق میزان آبیاری می تواند تاثیر گذار باشد.

نتیجه گیری

به طور کلی عوامل مختلفی برای ماندگاری کود اوره در زمین وجود دارد که در این مقاله به شرح آن پرداختیم و دریافتیم که هر گیاه با توجه به نیازش لازم است نیتروژن آن در خاک بماند و یا به سرعت جذب شود به همین دلیل به شرح عوامل مختلف محیطی پرداختیم تا افراد با توجه به آن به پرورش گیاه بپردازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Need Help?