استفاده اصولی و منطقی و زمان مصرف کود اوره برای درخت انگور بهره وری را افزایش داده و این موضوع اهمیت بسیاری برای باغداران دارد. اگر شما میزان کود مصرفی را به درستی محاسبه و دستورالعمل های تولید کننده را رعایت کنید، از مصرف زیاد کود اوره جلوگیری شده و احتمال آسیب رسیدن به انگور افزایش می یابد. اگر خاک قبلا غنی سازی شده باشد، نیاز کمتری به نیتروژن دارد. بهترین زمان مصرف کود اوره برای انگور، فرودین و اردیبهشت ماه است که درختان شروع به رشد می کنند و به انرژی بالاتری نیاز دارند.

در اوایل بهار که درختان از خواب زمستانی بیدار می شوند، رشد جدیدی را آغاز می کنند و بهترین زمان در این بازه است. مصرف اوره به تحریک رشد سریع سبزینه ها و شاخه ها کمک بسیاری کرده که این کار به طور مستقیم بر فراهم آوردن انرژی لازم برای تولید میوه تاثیر گذار است. کود اوره همینطور می تواند در توسعه سیستم ریشه ای درختان نقش حائز اهمیتی داشته باشد، به گونه ای که به میزان تعادل در زمان های مناسب مورد استفاده قرار می گیرد. نکته بسیار اهمیت در مصرف کود اوره برای انگور استفاده نکردن از آن در فصل پاییز و تابستان می باشد.

تاثیر کود اوره برای درخت انگور

کود اوره نیتروژن بالایی دارد که می تواند تاثیر زیادی بر رشد و بهبود کیفیت میوه های درخت انگور بگذارد. ماده اصلی کود به سه بخش (نیتروژن، فسفر و پتاسیم) تقسیم می شود که نیتروژن به عنوان یکی از سه ماده اصلی به شمار می رود و نقش بسیار مهمی در فرآیند رشد گیاهان دارد. استفاده به اندازه و هدفمند از کود اوره برای درخت انگور می تواند به رشد سبزینکی گیاه کمک بسیاری کند و سبب برداشت محصول سرشار تر شود. با این وجود باید توجه کنید که مصرف زیاد کود اوره می تواند به ریشه ها و سایر بخش های گیاه آسیب وارد نماید و ممکن است سبب کاهش کیفیت میوه شود. برای بهره برداری موثر، باید کود اوره را بر اساس نیاز گیاه و توصیه های کارشناسی تغذیه گیاهی و در موقعیت هایی که مناسب که گیاه در مرحله رشد فعال قرار دارد، به کار برد تا عملکرد خوبی از درخت انگور حاصل شود. فواید کود اوره برای انگور به شرح زیر است:

  • افزایش رشد رویشی شاخ و برگ
  • بهبود عملکرد فتوسنتز و رشد بهتر درخت
  • افزایش باردهی
  • بهبود کیفیت محصول
  • کمک به جوانه زنی

مناسب ترین کود برای درخت انگور

نیتروژن برای ساخت پروتئین و اسید های نوکلئیک می باشد که در رشد شاخه ها و برگ ها نقش بسیار مهمی دارد. با تامین نیتروژن مورد نیاز درخت انگور، بهره وری درخت افزایش یافته و کیفیت میوه ها بالا می رود. در نتیجه استفاده از کود که سرعت جذب بالا و انحلال پذیری بهتری داشته باشد جزء مهمترین فاکتور های انتخاب کود مناسب است. میزان کیفیت و خلوص کود نیز جزء موارد حائز اهمیت است که نباید از آن غافل شد. کود ازت 42 درصد شوک، به عنوان یکی از بهترین کود ها برای درخت انگور شناخته می شوند، که در ادامه به شرح آن می پردازیم.

کود ازت 42 درصد شوک

این کود با داشتن 42 درصد نیتروژن، انحلال پذیری بالایی دارد و هیچ خطری برای محیط زیست و گیاهان ندارد. این کود به سرعت جذب شده و سبب افزایش عملکرد و کیفیت محصولات می شود. کود ازت 42 درصد شوک وارداتی است و به علت مزایای گوناگونی که دارد، بهترین انتخاب برای باغداران به حساب می آید. بهره گیری از تکنولوژی نانو در تولید این نوع کود و مایع بودن آن سبب جذب بالا توسط گیاه شده و آن را در مقابل بیماری و آفات مقاوم می سازد. افزایش مواد مغذی و افزایش رشد رویشی گیاه جزء مهمترین فواید این کود به شمار می رود.

نحوه مصرف کود اوره برای درخت انگور

مصرف کود اوره برای درخت انگور می تواند به دو روش اصلی آبیاری و محلول پاشی انجام شود که این دو روش نیاز به دقت و تنظیم مناسب برای جلوگیری از آسیب به گیاه انجام می پذیرد.

آبیاری

ابیاری

روش آبیاری انگور جزء شیوه های رایج برای تزریق کود به ریشه گیاه می باشد. کود های مختلف مانند کود ده ایکس برای انگور به همین روش به گیاه رسانده می شود. در روش آبیاری میزان مشخصی از کود را در حین آبیاری وارد آب کرده و به درخت می رسانند.

محلول پاشی

محلول پاشی

در شیوه محلول پاشی، کود اوره در آب حل و به شکل محلول رقیقی به برگ ها می پاشند که این کار برای سریع تر نیتروژن از طریق برگ ها و ورود آن به چرخه رشد گیاه کمک می کند. این شیوه به طور معمول برای تغذیه دوره ای و سریع گیاه به کاربرده می شود؛ علل الخصوص در مراحل اولیه رشد که نیاز به تقویت سریع دارند. بهره گیری از روش محلول پاشی برای کود هایی مثل فروت ست برای انگور جزء روش های مرسوم است.  اگر کود دهی با دقت و مطابق دستور العمل های پیشنهاد شده انجام شود، از هدر رفت کود و تاثیر های مضر احتمالی بر محیط زیست جلوگیری می شود.

میزان مصرف کود اوره برای درخت انگور

با توجه به این که میزان مصرف کود اوره ارتباط مستقیمی با سن درخت، شرایط خاک، مرحله رشد، روش کوددهی و شرایط محیطی دارد  ولی به شکل کلی میزان مصرف در قالب جدول زیر است:

روش مصرف میزان مصرف کود
آبیاری 30 تا 50 لیتر به شکل شیر بشکه
محلول پاشی از 5 تا 20 لیتر کود در 500 تا 1500 لیتر آب

قیمت کود اوره صادراتی کلیک کنید

خرید بهترین کود اوره برای درخت انگور

یکی از نکته های حائز اهمیت برای خرید بهترین نوع کود اوره درخت انگور، توجه کردن به اصالت و کیفیت آن می باشد. کود اوره تقلبی یا بی کیفیت به ریشه و برگ های درخت آسیب می رساند و در نتیجه باعث کاهش کیفیت و کمیت محصول می شود.

معرفی انواع کود برای انگور

کود NPK 10-10-10 مورد استفاده برای تحریک رشد رویشی دارد اوایل فصل بهار و قبل از شروع فصل
کود NPK 15-15-15 مناسب برای تحریک رشد رویشی و همینطور گلدهی
کود NPK 20-20-20 فسفر و پتاسیم نسبتا بیشتر، برای مراحل تشکیل میوه و قبل از برداشت

 

هر یک از کود ها برای مراحل خاصی از رشد انگور مناسب می باشند. به طور مثال کود های کم فسفر و پتاسیم به نیتروژن بیشتری برای گلدهی و شکوفه نیاز دارند که می توان از کود NPK 15-5-10 استفاده کرد.

یکی دیگر از این کود ها برای لقاح و تشکیل دانه های سالم در انگور الزامی می باشد. اگر کود بور کمتر به گیاه برسد، سبب عقیمی گل، ریزش میوه و ناقص شدن دانه می شود. بهترین زمان برای استفاده از کود بور مرحله غنچه دهی و گلدهی می باشد.

کود پتاسیم در افزایش کیفیت و طعم میوه نقش بسیار مهمی دارد به همین علت استفاده از کود پتاسیم در زمان تشکیل میوه و قبل از برداشت مورد استفاده قرار می گیرد. کود های پتاسیم مثل سولفات پتاسیم و کلرید پتاسیم برای این منظور مناسب تر می باشند. در زمان رشد میوه، انگور به پتاسیم و فسفر بیشتری برای افزایش قند و میوه نیاز دارد. در این مرحله می توان، کود های کم نیتروژن و پتاسیم مثل NPK 5-15-30  را مورد استفاده قرار داد. کود های آلی مثل کود دامی و کمپوست، علاوه بر این تامین عناصر غذایی مورد نیاز انگور، به بهبود کیفیت خاک و افزایش حاصلخیزی آن کمک زیادی می کند. این کود ها به مرور در خاک تجزیه شده و مواد مغذی را به صورت تدریجی در اختیار گیاه قرار می دهد. کود دامی شامل کود حیوانایی مانند مرغ، گوسفند، گاو می باشد که سرشار از عناصر غذایی گوناگون مانند نیتروژن، فسفر، پتاسیم و عناصر میکرو می باشد. کود کمپوست از بقایای گیاهی و حیوانی تجزیه شده، تشکیل و علاوه بر تامین عناصر غذایی، به خاک و افزایش ظرفیت نگهداری آب همینطور کمک بسیاری می کند.

 

جدول تغذیه کود دهی انگور

مرحله رشد کود یا سم زمان مصرف
آغاز فصل رشد NPK کود اواخر زمستان تا اوایل بهار
قبل از گلدهی کود کم فسفر و پتاسیم اواخر فروردین تا اواسط اردیبهشت
مرحله غنچه و گلدهی کود بور اوایل اردیبهشت
مرحله تشکیل میوه کود پتاسیم اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد
مرحله رشد میوه کود کم نیتروژن و پتاسیم تیرماه تا مرداد ماه
قبل از برداشت محصول کود پتاسیم و فسفر شهریور ماه
بعد از برداشت محصول کود پتاسیم و فسفر اواخر مهرماه تا اواسط آبان

 

شیوه های کاربرد انواع کود برای انگور

برای استفاده از انواع کود برای انگور، می توان روش های گوناگونی را مورد استفاده قرار داد که هر یک به شرح زیر است:

  • چالکود: این روشی یکی از روش های کوددهی است که آن، کود به شکل چاله ای در اطراف پای بوته ریخته شده و بعد روی آن خاک می ریزند. این روش برای کود هایی که مانند کود حیوانی و کود های کمپوست که دیر جذب هستند، مناسب می باشند.

چالکود

برای استفاده از این روش می توانید در اطراف هر بوته انگور، دو الی 3 چاله به عمق 30 تا 40 سانتی متر حفر کنید. در مرحله بعدی کود مورد نظر را داخل چاله ریخته و بعد چاله را با خاک پر کرده و به بهترین حالت ممکن آبیاری نمایید.

  • محلول پاشی: محلول پاشی یکی از شیوه های آسان برای کود دهی انگور است که به شکل محلول در آب رقیق شده و روی برگ ها و شاخه های گیاه اسپری می شود. این شیوه برای کود های زود جذب مانند کود های شیمیایی و کود های مایع بهتر کاربرد دارد.
  • کودپاشی پای بوته: کود پاشی پای بوته یکی از روش های ساده و مرسوم برای کوددهی انگور است که در آن کود به صورت خشک در اطراف بوته ریخته و بعد در نهایت آبیاری می شود. از این شیوه می توان برای انواع کود ها استفاده کرد.

نکات مهم برای کوددهی موفق انگور

برای کود دهی موفق انگور و بهره مندی از انواع کود، باید به نکته های زیر توجه داشته باشید:

  • آزمایش خاک: قبل از کوددهی، باید خاک را آزمایش کنید تا اگر خاک دچار کمبود عناصر غذایی است از قبل متوجه آن باشید.
  • انتخاب کود با کیفیت: از کود هایی که کیفیت بالا دارند استفاده کنید.
  • میزان مصرف: به میزان توصیه شده در دستورالعمل توجه داشته باشید.
  • آبیاری: بعد از کود دادن حتما درخت انگور را به شکل منظم آبیاری نمایید تا کود به بهترین حالت ممکن در خاک جذب شود.
  • علائم کمبود و فزونی: به کمبود و فزونی های مواد غذایی توجه کنید و اگر مشکلی بود درصدد رفع آن بپردازید.

جمع بندی

کود در رشد و باروری درخت تاثیر بسیاری دارد و با به کاربردن در زمان مناسب و اصولی می توانید شاهد طراوت و شادابی بیشتر برگ و میوه شوید. رشد ساقه های قوی تر، افزایش تعداد خوشه ها و در نهایت محصول با کیفیت حاصل می شود. اوایل بهار بهترین زمان برای کوددهی است چرا که در این زمان درخت ها از خواب زمستانی بیدار شده و رشد جدیدی را تجربه می کنند.

سوالات متداول

کود ازت 42 درصد شوک جزء کدام کود ها می باشد؟

کود ازت 42 درصد شوک جزء بهترین کود های اوره می باشد که به علت مایع بودن و تکنولوژی نانو استفاده شده در آن جذب و اثر گذاری بالایی دارد.

قبل از گلدهی درخت باید چگونه کودی به کار برد؟

پیش از گلدهی باید کود کم فسفر و پتاسیم به درخت داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Need Help?